To Glyngørepiger står bag Sippedeje

Natasscha Spanggaard Girelli og Lotte Bodilsen er begge vokset op i Glyngøre. Og man kan roligt sige at de begge har saltvand i blodet. Glyngøre var en summende travl by allerede dengang de to lærte hinanden at kende. Byen ved Limfjorden gjorde det godt, alle var i arbejde og Glyngøre blomstrede.

En dag foreslog pigernes fælles klasselærerinde på Glyngøre skole, Ingelise Dam, om det da ikke var en god idé at de to piger lærte hinanden at kende. Hun mente nemlig at kunne se, at pigerne kunne bruge hinanden til noget. Som sagt så gjort. Natasscha i 8. klasse blev barnepige for Lotte i 2. klasse et par eftermiddage om ugen. Her blev der ikke sparet på fantasi, sjov og ballade. Som den ældste sørgede Natasscha for at der blev læst lektier. Når det var gjort, blev der spillet klaver, tegnet, bagt kager og skabt dyr af kastanjer, der fik tændstiksben. Om sommeren gik pigerne tur og havde det sjovt ved vandet. Om vinteren, når fjorden frøs til, forvandlede pigerne sig til skøjteprinsesser.

Siden dengang har de begge to været ude i den store verden, oplevet, arbejdet og nydt livet i kreative miljøer. Men Glyngøre vil altid være hjemme for dem begge. De elsker den lille by ved Limfjorden, den særlige kvalitet ved livet ved fjorden, og alt det, Glyngøre står for. Folk i Glyngøre har altid været initiativrige, ressourcestærke, hjælp- og betænksomme og omsorgsfulde. Og sammenholdet er stærkere end det stærkeste sejlgarn. I Glyngøre er der en særlig sjæl og en særlig styrke, og det er magi at være en del af den.

 

Om Sippedeje

Hvordan opstod Sippedeje?

I efteråret 2018 skulle der rejses penge til en 6. klasse på Glyngøre skole, der traditionen tro gerne ville på lejrtur til Bornholm. Det var her at idéen om at skabe produkter med udgangspunkt i Glyngøre opstod. I den forbindelse designede Lotte t-shirts og plakater, og overskuddet fra salget af dem gik til klasseturen. Det var en god idé og et godt formål. Siden da har Lotte og Natasscha arbejdet grundigt videre på konceptet som i dag er blevet til brandet Sippedeje.dk.

 

Sippedeje produkter

Alle Sippedeje produkterne er skabt ud fra kærligheden til livet ved fjorden. Produkterne afspejler fjordens magi og Glyngøres DNA. Sippedeje produkter giver mening og er kombineret med en charmerende detalje i designet.

 

Hvorfor navnet Sippedeje? Forklaringen er ca. 65 millioner år gammel

En sippedejesten er et forstenet søpindsvin. I gamle dage blev sippedejestenen brugt som værn mod torden og lagt i vindueskarmen for at holde onde ånder væk. De fleste af de forstenede søpindsvin vi finder ved Limfjorden i dag er cirka 65 millioner år gamle. Det var dengang Danmark var dækket af varmt hav, hvor der levede krebsdyr, søpindsvin, fisk og meget andet. I kridttiden  - for 145 til 65 millioner år siden – menes det at vandstanden var helt op til 200 meter højere end den er i dag. Det var dengang dinosaurerne herskede og buldrede i verden, og før søpindsvinet blev til sippedejesten. Vildt, ikke?

Kærligheden til de magiske sippedejesten kombineret med timevis af skønne slentreture langs Limfjorden har hele livet indtaget en helt særlig plads i Natasscha og Lotte´s hjerter. Derfor var det også helt naturligt at vi fik navnet Sippedeje.dk. under den gensidige følelse af ”hvor var jeg heldig at jeg fandt dig”.

 

Sippedeje.dk støtter gode, lokale formål

Glyngøre har altid været et dejligt og herligt sted at være barn. Og det vil Sippedeje gerne gøre sit til for at det skal blive ved med at være. Derfor udlodder vi årligt en del af overskuddet til børnerelaterede projekter i Glyngøre.

Følg os på Instagram og Facebook.