Hanne Priess' skønne fiskeret

Hanne Priess' skønne fiskeret
Det siger næsten sig selv, at der altid er blevet spist meget fisk hos familien Priess. Et liv, en livsstil og et smukt hjem med fisk.
Her får I Hanne Priess’ skønne fiskeopskrift. Den kan laves med næsten alle slags fast hvid fisk. Oprindeligt hed opskriften ”Indisk søtungeret”, men retten kan med fordel tilpasses dagens fangst.
Tak til Hanne Priess for at dele retten med os!
Retten er vidunderlig. Cremet og fuld af smag. Derudover er den nem og lige til at lave.
Ingredienser:
6 søtungefileter (rødspættefileter eller fast hvid fisk)
Sovs: 1 lille løg, smør, 1 lille æble, 4 tomater, lidt knust hvidløg, lidt kardemomme, lidt hakket persille, en smule karry, 2 dl piskefløde, lidt citronsovs.
Tilbehør: ris
Tilberedning:
Fileterne skæres i strimler, der rulles sammen og anbringes i et smurt ovnfast fad. Sovsen laves af et hakket løg, der koges i smør, deri kommes æble, ituskårne, flåede tomater, persille, hvidløg og krydderier.
Det koges i ca. 20 minutter. Herefter tilsættes fløden og citronsaften. Varmes igennem og hældes over fisken. Retten sættes i ovnen ved 180 gr. til fisken er mør.
Serveres med ris.